Известие

Collapse
No announcement yet.

Добавка Дизелово гориво

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Да, но колата е проектирана да работи с тези горива(и по лоши) много километри,с колко мислите ,че и удължите пробега,просто е безмислено,а и едва ли ще караме тези коли до пенсия,след няколко години или утре ще си купим други,не си струват усилията,дори не си струва да мисля за това.Конкретен въпрос към всички вещи по темата-с колко ще удължите пробега на колата наливайки масло или добавки?
    Last edited by lordliness; d.m.y г., 12:27.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
      Вчера инвестирах половин час (а може и повече) на едно "ЕКО" да чета какво пише на етикетите различните добавки за дизел, които продават (защото в нета обикновено пише две-три стандартни неща колко велика е добавката и как повишава мощността, почти еднакво за всички)... Там между другото се продават доста от добавките, които се смятат за по-качествени (лики-моли, редекс, и т.н.)...
      Та това, което ми направи впечатление беше, че на повечето от тях (особено лики-моли-тата) пишеше нещо в смисъл, че подобряват смазването на помпите на комонрейлите и компенсират липсата на смазващи свойства на нафтата (или нещо в сходен смисъл)...
      След дълго ровене и четене за ползите от 2Т маслото, видяното ме навежда на мисълта, че това, което хората казват за "сухата" нафта явно е вярно, за да рекламират добавките като "смазващи" и "компенсиращи липсата на смазване от горивото" (да, знам ,че ниското съдържание на сяра според нормите на ЕС влошава мазилните свойства на горивото, няма нужда някой да изнася лекция по темата след поста ми)...

Все пак, както казах по-горе, аз не бих експериментирал с нищо под пълната синтетика, покриваща най-високите норми за сажди и дим... Едно такова масло е към 30 лева литъра, като сметнеш, че ще го сипеш на 4-5 пълни резервоара (на тотална стойност много-стотин лева), мисля, че наистина трябва да разцепиш стотинката на повече от две части за да откриеш "файдата" от това дето струва 10 лева...
      Тва за цената не е вярно,има синтетични бездимни масла по макс 18-20 лв л.http://www.prospeed.bg/bg/products/1767/0
      Last edited by Mury; d.m.y г., 12:27.
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Да ви кажа,издухал съм вече и литър 2Т масло Приста,пълна синтетика го водят и е червено на цвят.
        Чудеса не съм забелязъл, но и проблеми никакви нямам.
        Слагал съм по около 60мл на 10л.
        Цена - грубо 14лв.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

добавка

наистина Кастрол е най добрата,но също и Хелиос също е добра това е хубавото при нея,че може постоянно да се употребява без да има проблем ,аз я ползвам вече няколко години и съм доволен и при тези студове нямах никакви проблеми.
          Алфа Ромео 159

Comment

Аз само се чудя Трабант ли карате, Вартбург ли или някой двутактов мотор. Едно време на Ханса му зареждах 50:1 - бензин:масло, ама мисля, че не карате Вартбург.На 164-та никога не съм сипвал добавки още по-малко 2Т масло и не съм имал проблем с ГНП-то и до ден днешен вече 180'000км.До сега не съм видял и тираджия да налива с кофата 2Т масло в резервоара от 800л.Някои сипват нафта от много мизерни бензиностанции, където е и съмнително дали въобще е нафта и карат по 500'000-1000'000км без проблеми по горивната с-ма.Замисляли ли сте се как се отразява това масло на катализаторите(които имат)?
            Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
            Opel Astra J
            ex:
            Alfa Romeo 164 2.5TD
            Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Маслото се очаква, че изгаря преди стигането на катализатора. За ползата му има в Рс мн добар майстор на ГНП и дюзи. Известен е с прякора Цанко помпата. Вс го знаят, ако някой не се справи с помпа му я пращат на него. Работи съвместно с Бош. Бях го питал за почистващи добавки на ПроТек и той ми каза: Не ги ползвай да не зацапаш нещата още повече. Каза да слагам масло. Още не съм пробвал, но се замислям вече ей така.
              Никой не иска да удължава живота на двг, а просто да работи по-добре и динамично!

п.с. Виждал съм на доста ново ауди на една бензиностанция, човека му сложи масло преди да зареди!
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
                Аз само се чудя Трабант ли карате, Вартбург ли или някой двутактов мотор. Едно време на Ханса му зареждах 50:1 - бензин:масло, ама мисля, че не карате Вартбург.На 164-та никога не съм сипвал добавки още по-малко 2Т масло и не съм имал проблем с ГНП-то и до ден днешен вече 180'000км.До сега не съм видял и тираджия да налива с кофата 2Т масло в резервоара от 800л.Някои сипват нафта от много мизерни бензиностанции, където е и съмнително дали въобще е нафта и карат по 500'000-1000'000км без проблеми по горивната с-ма.Замисляли ли сте се как се отразява това масло на катализаторите(които имат)?
                Никак не се отразява на катализаторите. Синтетичното масло е бездимно, освен че смазва и почиства саждите от клапани, бутала и т.н. Никога не съм имал проблем с отвиване на свещи. Аз слагам масло когато се сетя, примерно на 2 месеца веднъж. Ако не ви се вярва за миещия ефект пробвайте - омажете се със сажди от ауспуха и втрийте след това масло на ръцете си - тогава кажете, че добавянето му няма ефект.
                AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                  Маслото се очаква, че изгаря преди стигането на катализатора. За ползата му има в Рс мн добар майстор на ГНП и дюзи. Известен е с прякора Цанко помпата. Вс го знаят, ако някой не се справи с помпа му я пращат на него. Работи съвместно с Бош. Бях го питал за почистващи добавки на ПроТек и той ми каза: Не ги ползвай да не зацапаш нещата още повече. Каза да слагам масло. Още не съм пробвал, но се замислям вече ей така.
                  Никой не иска да удължава живота на двг, а просто да работи по-добре и динамично!

п.с. Виждал съм на доста ново ауди на една бензиностанция, човека му сложи масло преди да зареди!
                  още ли не си сложил
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
                    Никак не се отразява на катализаторите. Синтетичното масло е бездимно, освен че смазва и почиства саждите от клапани, бутала и т.н. Никога не съм имал проблем с отвиване на свещи. Аз слагам масло когато се сетя, примерно на 2 месеца веднъж. Ако не ви се вярва за миещия ефект пробвайте - омажете се със сажди от ауспуха и втрийте след това масло на ръцете си - тогава кажете, че добавянето му няма ефект.
                    Кико ти за какво масло сега говориш, за двутактово, или за нормално некакво (М10Д ) ?
                    166, 2.4 JTD'00

Comment

Първоначално публикувано от Chimev Покажи съобщение
                      Кико ти за какво масло сега говориш, за двутактово, или за нормално некакво (М10Д ) ?
                      Бездимни масла са само Цвайн тактовите...........
                      Тук в този форум прекалено късно се разрази тази дискусия,по другите форуми си има теми отпреди 4 години,няма какво някои да се правят на философи,даже един във Фиат форума,беше написал,че 2Т масло в нафтата намалявало компресията на ДВГ

Искам да ви разкажа една история,на Ендуранс трофи на първия кръг,една от Алфите-156 1.9 ЖТД 105 коня,на отбора Сажди рейсинг,колата им гаснеше на пълна газ,защото беше сипал евро 5 нафта,и регулатора изтърваше налягането,сипахме някаква масло каквото и да е,и колата до края окол час и половина каране,не изгасна нито веднъж......................

П.С.Аз отдавна съм решил,но все не се наканвам да си поръчам и аз една бутилка Приста.
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Chimev Покажи съобщение
                        М10Д също става ама малко люти на очите от него
                        При моя майстор се мъдри един варел "Циклон" 2Т от някакъв фалирал магазин и си точа от него, даже разнасям и на дружки щото цената е истинска резачка, а маслото със сигурност не е "кръщавано"
                        AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Не знам за добавки, ама аз изхарчих лятото около 200 литра биодизел собствено производство и двигатела ми взе да работи доста тихо и мазно едно такова. Освен това скоро смених поплавъка и по него и по помпата цареше изключителна чистота
                          166, 2.4 JTD'00

Comment

А плати ли си акциза за производството му ?
                            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                              А плати ли си акциза за производството му ?
                              166, 2.4 JTD'00

Comment

Working...
                              X